среда, 5 октября 2016 г.

Механізми втечі від нещастя

Щастя людини є особливим, тому що у кожного воно різне. Хтось його бачить у грошах, інший вважає себе щасливим, коли біля нього його близькі та рідні люди, хтось щасливий, коли прокидається із думкою, що настав новий день і можна зробити багато чого корисного для інших і для себе. Для когось щастя – підвищення на роботі. А для когось - побачити свою кохану людину, навіть на хвилину. Це вже зробить людину щасливою.

Щастя – це гармонія в собі, бути спокійним в душі, бачити світ інакше, ніж інші. Як бачимо, кожен сам вибирає, що є для нього щастя. Це можуть бути як матеріальні, так і духовні цінності. Але як бути, якщо прибрати ось ці
матеріальні речі? Чи буде людина щасливою? Можливо. Звичайно, певний час вона буде почувати себе «не в своїй тарілці», але з часом вона звикне, що певної речі в неї немає. Але є і інший вихід. Цю ж річ можна замінити. Або просто забути про неї. А що ж таке нещастя? Взагалі, нещастя трактують як повну протилежність щастю. Це такий стан, який проявляється у незадоволенні людиною її життям, ситуаціями, які трапляються, негативними емоціями.

Нещастя – це речі, які приносять смуток, незадоволення. Тому кожна людина відчуває потребу отримати краще, ніж вона має на даний момент. Але не кожному це вдається, адже нещастя, як і щастя, у кожного різне. І кожна людина сама вибирає, як позбавитись від нього. Стан нещастя не наступає просто так. На це впливають різноманітні чинники: біологічні, соціальні, психологічні та інші.

Тому багато людей хочуть втекти від проблем. Зазвичай, люди вибирають найпростіший спосіб вирішення: відвертаються від них, намагаються уникати, втекти. Але, на мою думку, за цим всім стоїть інша проблема: людина просто боїться, що може стати набагато гірше, ніж є. Вона боїться отримати як фізичні травми, так і моральні. Як я уже говорила, нещастя у кожного різне і має свої певні особливості. Хтось вибирає важчий шлях подолання проблеми, а хтось – легший, думаючи, що так буде краще і правильно. Ті люди, що вибирають складніший шлях вирішення проблеми, найчастіше досягають позитивного результату.

Напевно, це тому, що вони скеровують всі свої думки, бажання та енергію в позитивне русло, щоб отримати такий же позитивний результат. Але бувають випадки, коли людина все-таки втомлюється все контролювати. Вона впадає в агресивний стан, намагається все покинути і «опустити руки». Хтось пізніше збирається з силами і доводить розпочате до кінця, а хтось - залишає все як є. Ще існує такий тип людей, які перекидають всі свої проблеми на інших. Зазвичай, це рідні та близькі або ті, які оточують нас кожного дня.

Просто люди не в змозі вирішити самостійно завдання і свої проблеми, тому і вирішують перекинути все на іншу людину. А рідні та близькі, в свою чергу, не можуть відмовити і беруться за вирішення проблеми. Також існують такі люди, які замикаються у собі. На перший погляд, можна подумати, що це банальна сором’язливість, але це не так. Насправді, людина боїться відкритись іншим та розповісти, що її тривожить. Вона боїться, що можуть зрадити, причинити біль або взагалі через певний проміжок часу відвернутися. І таким чином відвертається від можливості бути щасливим. Існують люди-оптимісти.

Вони вважають, що такого терміна як «нещастя» не існує, а його вигадали люди, які бояться проблем та різного роду ситуацій. А якщо ж таке трапилось, то миряться з цим, адже, що не робиться, то на краще. Існує така версія, в якій говориться про те, що всі нещастя залежать від бажання, а отже, щоб позбавитись всіх негараздів, потрібно позбавитись від бажань. Один дослідник говорив, що вся суть нещастя в тому, що чогось бажаєш і не можеш цього отримати. Але ми всі егоїсти, що отримавши бажане, хочемо більше, або навіть засмучуємось тим, що чекали чогось більшого, зовсім не того чого хотілось.

 Ще одним механізмом втечі від нещастя є поєднання себе з кимось, хто має таку ж проблему. Як кажуть, одна голова добре, а дві – краще. Людина в оточенні почуває себе захищеною, вона знає, що може на когось покластися і, коли потрібна буде допомога, та людина допоможе. Як бачимо, є різні шляхи подолання нещастя і кому який вибирати залежить від самої людини. А взагалі, я вважаю, що від нещастя не потрібно втікати. Проблеми потрібно вирішувати, якими б, на перший погляд, важкими вони не були.

Все, що нам дається, посилає Бог, і він знає, з чим ми можемо впоратись, а що нам не під силу. В житті в кожного з нас бувають проблеми і неприємності і, звичайно, вони будуть завжди. Але треба до них відноситись мудро і спокійно, «струшуючи» і «приймати» кожний кусочок, щоб піднятись вище над проблемами і негараздами. Потрібно ширше відкрити свої очі, адже те, що ми так наполегливо прагнемо, знаходиться зовсім поряд. Сталися неприємності на роботі? Нічого. Згадайте, що на вас чекають вдома ваші рідні і близькі для вас люди, які люблять і підтримають в кожну важку хвилину.

Які переживають проблеми разом з вами. Кожен з нас сам має право вирішувати, що таке нещастя, для когось взагалі не існує такого поняття, а хтось кожного дня перебуває у такому стані. Хтось нещасливий в коханні і вважає себе найбільш нещасливим на цьому світі, винить всіх у своїх гріхах, нервує, зривається на інших. Насправді, проблема тільки в нас самих. Лише ми ковалі свого щастя. Лише від нас залежить, як ми його будемо кувати. Щоб бути щасливим, треба хоч інколи думати не тільки про себе, а і про людей, які вас оточують.

Дарувати людям посмішки, жартувати і якимось чином людина, яка поряд, відчує спокій і гармонію поряд з вами. І коли ви це зрозумієте, то відчуєте себе щасливим, адже саме найкраще, що є - це робити щасливим себе, друзів і всіх, хто навколо. Не гайте свого часу даром. Хай вас завжди згадують з посмішкою і вважатимуть носієм того самого щастя.

Комментариев нет:

Отправить комментарий